Zonnebescherming

Tips voor een gesmeerde vakantie

Zonnebescherming in jouw Gervi Lounge

In elke Gervi Lounge kan je terecht voor zonnebeschermingsproducten (spray of lotion, alle factors), after sun lotions (voor de beste hydratatie) én tips om veilig van de zon te genieten, ook op vakantie.

TIP: Een zonnebankkuur bij jouw Gervi Lounge, voorafgaand aan je zonnevakantie, zorgt dat je al wat kleur hebt bij vertrek. Zo zal je huid heel geleidelijk aan wennen aan zonlicht en zal ze beter bestand zijn tegen de zonnestralen op je vakantiebestemming. Bovendien zal je minder snel verbranden én zie je er meteen stralend uit in je bikini/zwemshort, vanaf dag 1 van je vakantie! Een goede zonnebescherming blijft natuurlijk onontbeerlijk, gebruind of niet. Een voorbereidende zonnekuur is ook een prima oplossing voor klanten met zonneallergie omdat de huid zachtjes kan wennen aan zonlicht en een allergische reactie  op die manier uitblijft.

Welke factor heb ik nodig?

De ene huid is de andere niet. Het beste advies als u een zonnebrandcrème of -spray meeneemt? Hoe hoger, hoe beter. Maar uiteraard wil je zelf graag een kleurtje opdoen, terwijl je de kinderen het liefst zorgeloos wil laten ravotten. Trek je er met uw gezin op uit deze zomer, hou dan ook in de eerste plaats rekening met ieders huidtype om de juiste factor te kiezen. Het levert wellicht wat extra gewicht op in uw toilettas, omdat je meerdere flacons moet meenemen, maar dat is beslist geen overbodige luxe.
Voor kinderen gebruik je best een factor 50 en in elk geval minstens een factor 30. Welke factor je zelf nodig hebt, hangt af van je huidtype. Lichte huidtypes hebben een factor 30 of 20 nodig, donkerder huidtypes kunnen de zon in met een factor 10 of 15. Twijfel je? Dan kan je jouw huidtype best even navragen bij de zonneconsulente in jouw Gervi Lounge.

Check de houdbaarheidsdatum

Kijk voor u uw koffers pakt zeker ook naar de houdbaarheidsdatum van de zonneproducten. Gemiddeld blijven ze zo’n jaar hun werking behouden, daarna zwakt dit af. Laat de tube of flacon ook zeker niet in de volle zon staan, maar bewaar het product op een donkere plek.
Wist je trouwens dat een zonnecrème pas na een half uurtje optimaal werkt? Best tijdig insmeren dus. En vooral ook regelmatig herhalen.

(G)een wolkje aan de lucht?

Bewolkte hemel, dus die zonnebrandcrème mag gewoon in de tas blijven? Toch maar niet. Zo’n 80 % van de zonnestralen laat zich immers niet afschrikken door het wolkendek. Hetzelfde geldt voor wie zich schuilhoudt onder een strandparasol. Zo’n 50 tot 60 % van de zonnestralen weet de huid toch te bereiken. Ook hier blijft regelmatig smeren de boodschap.

Gezonde berglucht

Zoek je tijdens de vakantie de gezonde berglucht op? Hou er dan zeker rekening mee dat de lucht er ijler is en je huid zo meer risico loopt op verbranding. Hoe hoger je gaat, hoe krachtiger de zonnestralen die jouw lichaam bereiken. Alleen een hoge beschermingsfactor biedt soelaas.

Een oogje dichtknijpen?

Ook je ogen kunnen beschadigd raken door uv-licht, wat op op termijn kan leiden tot staar. Een zonnebril is dus meer dan een modeaccessoire. Ga bij de aankoop ervan zeker na of de glazen zowel uv A- als uv B-licht tegenhouden.

like