HELIO THERAPIE BANK

De nieuwe weg naar een gezonde zon-beleving: de Helio-therapie bank!

Tijdens de lange wintermaanden (soms zelfs 6 à 7 maanden van oktober tot april) verlangt ons lichaam naar de zomerzon!

Je droomt van een weekje Tenerife of nog verder weg Caraïben … oh, het zou zo deugd doen! Maar, drukte op je werk, kinderen op school … voor de meesten onder ons is die “zomerzon in de winter” niet haalbaar!

Wat gedaan?

Een zomerzon-kuur onder de ZOMERZON lampen biedt jou dezelfde positieve fysieke en mentale eff ecten als die Spaanse zon in de winter. Met een stralingsbereik tussen de 280 en

800 nanometer is er géén enkele andere lamp die zo goed het zomer-zonlicht in België nabootst. Analyseer samen met ons het stralingsspectrum van deze bijzondere Tan&Beauty lampen: je zal merken dat deze lampen je véél meer geven dan een bruine kleur.

Ons advies?

Je gaat ook niet voor 1 dagje naar Costa del Sol,… kies daarom voor een kuur waarin je 2 sessies van 10 à 15 minuten/week doet en dit gedurende 3 à 4 weken. Zo haal je het maximale voordeel op alle vlakken.

UVB-straling

Uiteraard geven deze lampen UVB straling (stimuleren van pigmentcel voor aanmaak melanine) én UVA straling (bruinverkleuring van de pigmentkorrels) zodat een natuurlijke bruine kleur wordt opgebouwd. Net zoals bij gewone zonnebanklampen wordt de wettelijk verplichte 0.3 W/m² – norm NIET overschreden want VEILIG bruin worden is een prioriteit. Het verschil met de klassieke bruiningslampen zit hierin dat de UV-verhouding gewijzigd is (aandeel UVA verlaagd én het UVB geoptimaliseerd). Dit bijzondere UVB licht – met golflengte tussen 295-310 Nm – heeft de eigenschap in de kortste tijd op natuurlijke wijze grote hoeveelheden Vitamine D in de huid aan te maken en kan bijgevolg voor vele mensen in West-Europa het probleem van vit D insufficiëntie op lossen.

Cosmetisch effect

De Tan Beauty lampen hebben naast een “tanning” ook een “cosmetisch” effect.
De huidstructuur verbetert effectief: ze wordt soepeler, wint aan elasticiteit, is zachter en gaat stralen! In het spectrumoverzicht is er een hoge output/piek rond de 630 Nm = de rode kleur van het zichtbare licht. Dit rood licht dringt door tot in de diepere huidlaag (dermis) tot bij de collageencellen en geeft ze de nodige energie voor de productie van collageen en elastine. Dit huid verjongend effect is een sterke troef.

Zichtbare licht

Verhoogde output ook in het spectrum van het zichtbare licht (400 tot 700 Nm) bij: 1. het blauwe licht (437 Nm): dit doet de aanmaak van melatonine (het lichaamseigen slaapverwekkende hormoon) verminderen, zodat wintermoeheid verdwijnt en frisse energie in de plaats komt 2. het oranjerood licht (547 Nm): dit licht “makes you happy”. Het stimuleert de aanmaak van “feel good” hormonen, de zgn. endorfines en laat depri-gevoelens verdwijnen.

Infrarood

Ook de output in het InfraRood licht gedeelte (> 700 Nm) heeft extra toegevoegde waarde. Deze warmtestraling warmt de huid intens op met een betere doorbloeding tot gevolg. Zo kunnen zuurstof en voedingsstoffen beter vervoerd worden, maar ook afvalstoffen worden sneller verwijderd. Dit geeft meteen zichtbare positieve effecten in de vorm van een stralende gloed en een strakkere huid met minder cellulitis en tikkeltje zelfbruiner.

Je vindt deze Tan & Beauty lampen bij:

like