Nieuws zonnecenters

Gervi Zonnecenters, 100% in orde met de Belgische wetgeving!

Moest je er nog aan twijfelen… Alle Gervi Zonnecenters hebben het FebelSol Quality label ontvangen! Dit is uw garantie voor 100% verantwoord zonnen, want… ALLE Gervi Zonnecenters zijn 100% in orde met “De Belgische wetgeving zonnebanken”!

0,3W/m² MAX stralingssterkte

De ‘0,3-norm’ die sinds 23 juli 2007 in Europa van kracht is, wordt gecontroleerd en gehandhaafd door FOD Economie. De norm stelt dat zonnebanken niet meer straling mogen afgeven dan de kracht van de Mediterrane middagzon. De professionele bruiningslampen in de bij FebelSol aangesloten zonnestudio’s zijn hier op afgesteld.

GEEN zonnebank voor -18 en huidtype 1

Hetgeen voor jonge mensen beter is indien ze niet teveel zonlicht krijgen. Hun huid is nog in ontwikkeling waardoor huidschade door eventuele verbranding, het risico op de ontwikkeling van huidkanker op latere leeftijd vergroot. Huidtype 1 bruint niet en daarom is het gebruik van zonneapparatuur dan ook tegen aangewezen.

INTAKE klant en RESPECTEREN van bezonningstijden en pauzes

Om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid zonlicht op uw huid krijgt en niet meer dan dat, is het belangrijk dat er naar uw huidgevoeligheid voor UV-straling gekeken wordt. Een gecertificeerde zonnestudio zal altijd analyseren welk fototype u heeft en zorgen dat u niet meer zonlicht krijgt dan goed is voor u. Zo krijgt u een persoonlijk zonadvies. Hoe lang kunt u zonnen op welke zonnebank? Zo profiteert u van de optimale combinatie tussen de positieve effecten van het zonnen en een goed bruiningsresultaat, zonder verbranding van uw huid. Om u te beschermen heeft de wetgever alvast wettelijke rustpauzes vastgelegd: 48u tussen de eerste en tweede zonnesessie, vervolgens 24u tussen de volgende sessies.

febelsol kwaliteitslabel

> Nieuws zonnecenters

like