Nieuws zonnecenters

“Time for your Beauty boost facial @ Gervi Lounge!”

Dinsdagavond. 18u15. Terwijl ik nog volop tokkel op mijn toetsenbord, springt er plots een welbewuste, aan mezelf gerichte reminder op mijn scherm.

“Time for your Beauty boost facial @ Gervi Lounge!

Leave your desk NOW and go spoil yourself! ;-)”

Die boodschap is duidelijk… 🙂

In 2019 verhuisde onze zonnestudio in Opgrimbie naar een nieuw, aangrenzend pand. Op dat moment werd het aanbod ook uitgebreid. Je kan er nu niet alleen terecht voor een sessie heliotherapie (of lichttherapie) onder de zonnebank. Maar, ook voor beauty treatments.

Zo passeer ik er regelmatig om mijn wenkbrauwen te shapen en te kleuren. Iets dat mijn gezichtsexpressie (vind ik) in 15 minuutjes een mooie up-grade geeft. Daarnaast laat ik ook regelmatig een lash lift of lifting van de wimpers uitvoeren. Dat zorgt voor een frisse, open blik en maakt mascara (toch voor even) overbodig.

Vandaag besloot ik echter te kiezen voor een beauty treatment die ik nooit eerder ervoer. Een gelaatsverzorging of “beauty booster” zo lees ik op de website wanneer ik de behandeling enkele dagen op voorhand online boek.

Mijn huid goed verzorgen, dat deed ik (gelukkig) al langer. Gezonde voeding, veel water drinken, regelmatig sporten en sauna-gebruik (voor een goede doorbloeding en celregeneratie): voor mij zijn het allemaal dingetjes die ik beschouw als een vorm van “huidverzorging”. Maar, een “echte gelaatsverzorging” bij een gediplomeerde schoonheidsspecialiste? Daar waagde ik me dus nog niet eerder aan.

Om 18u30 stipt wandel ik Gervi Lounge binnen. Daar wacht Ann me op. Zij is er één van de  schoonheidsspecialistes en heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van beauty treatments. Bovendien is zij één van de liefste mensen die ik ken. 🙂

Ik word dan ook vriendelijk door haar onthaald en begeleid naar de beauty cabine. Het is een strak ingerichte, moderne cabine. Een comfortabel ogende, wit lederen behandelstoel bedekt met handdoeken springt meteen in het oog. De cabine is zacht verlicht. Een brandende kaars en de klanken van rustige achtergrond muziek geven me instant een gevoel van wellness. Ik voel het al: dit wordt een uurtje pure me-time.

Ann vraagt me mijn trui en schoenen uit te trekken en te gaan liggen op de behandelstoel. Ze plaatst een donzig dekentje over me. Mijn haar wordt met een haarband volledig uit mijn gelaat en nek gehaald.

Dan start de behandeling. Ik sluit mijn ogen en voel de warme handen van Ann op mijn gelaat. Eerst verwijdert ze voorzichtig mijn make-up. Mijn mascara wordt weggehaald met een product dat bovendien wimper verzorgend en verlengend werkt. 2 vliegen in één klap, zo vertelt ze me. 🙂

Nadien volgt een zachte, maar grondige reiniging van mijn huid. Reinigen is het belangrijkste, zo zegt Ann me. Daar begint alles mee. Je kan nog zo’n goede dag- of nachtcrème aanbrengen om je huid te verzorgen. Wanneer je huid niet goed gereinigd is, is het effect van zo’n crèmes of serums bijlange na niet zo effectief.

Het reinigingsproduct wordt vervolgens van mijn huid gehaald met een warme, vochtige handdoek die Ann stevig tegen mijn gelaat drukt. Ik leer ook dat een “gelaatsverzorging” niet enkel een verzorging van het gelaat is. Neen, ook mijn décolleté, schouders, hals en nek krijgen de nodige aandacht. De warme handdoek zal later in de behandeling nog regelmatig terugkomen en voelt heerlijk…

Stap 2 van de reiniging is een scrub met een kleine dosis “zuren”. Deze reiniging is eigenlijk een mini-peeling, vertelt Ann me. Zelfs voor mensen met een reactieve, zeer gevoelige huid, zoals ik, kan zo’n mini-peeling van tijd tot tijd een huid verjongend effect hebben. Je huid vernieuwt zich namelijk continu. De bovenste huidlaag bestaat bijgevolg uit dode huidcellen die geleidelijk aan verdwijnen en plaats maken voor de onderliggende huidlagen bestaande uit nieuwe huidcellen. Een peeling ondersteunt en versnelt dit proces een beetje. Waardoor de dode huidcellen dus sneller “opgeruimd” worden en je huid frisser oogt.

Zo’n mini-peeling kan wel een prikkend gevoel teweegbrengen, waarschuwt Ann me. Dat merk ik duidelijk. Op mijn wangen en voorhoofd voel ik dat de ingrediënten in de scrub zijn werk doen. Ann laat de peeling een 3-tal minuutjes inwerken. Dan volgt weer de heerlijke, warme handdoek die mijn gelaat reinigt.

Daarna staat me het absolute hoogtepunt van deze facial te wachten. Dé meest ontspannende gezichtsmassage everMet zachte, maar vakkundige bewegingen masseert Ann elk stukje van mijn gelaat met precisie. Van mijn kin, kaken, wangen, neus, slapen, wenkbrauwen tot voorhoofd. Ook mijn hals en nek worden zachtjes gemasseerd. Ik laat mijn rug en schouders wel vaker masseren, maar dit is een totaal andere beleving. Bij mijn maandelijkse sportmassage gaat de masseur (op mijn vraag welteverstaan :-)) stevig te werk om spierpijn te verlichten. Maar, deze gelaatsmassage is uiterst zacht, maar toch deugddoend. Ik voel totale ontspanning en relaxatie.

Na de massage, brengt Ann nog een vochtinbrengend serum aan. Ze stelt ook zelf voor om mijn wenkbrauwen een beetje te kleuren, wat ik haar dankbaar bevestig.

Dan voel ik, met spijt in mijn hart :-), mijn stoel stilletjes terug rechtkomen in zittende positie. De treatment zit er op. Ik kijk even in de spiegel en zie dat mijn gelaat een warme gloed heeft. Net zoals na het sporten. Mijn wangen zijn lichtjes roze en blozend wat heel normaal is, stelt Ann me gerust. De peeling en massage zorgen voor een goede doorbloeding en dit kan nog even nawerken. Mijn huid oogt ook mooi gehydrateerd. Droge plekjes of schilfertjes zijn met de noorderzon verdwenen.

Maar vooral: ik voel me als herboren na dit uurtje op de behandelstoel. Ik bedank Ann voor haar goede zorgen en neem nog drie staaltjes, specifiek uitgekozen voor mijn huidtype, in ontvangst voor thuisgebruik. De behandeling werd uitgevoerd met de producten uit het professionele gamma van EKSEPTION (enkel voor gebruik in schoonheidsinstituten). Maar, het merk heeft ook een zijlijn van huidverzorgingsproducten voor thuisgebruik die je bij Gervi Lounge kan kopen na je behandeling. 

Twijfel je of deze “beauty booster” iets voor jou is?

Ik zet hier nog even dé belangrijkste voordelen die ik heb ervaren op ’n rijtje.

  • Zelfzorg is zo belangrijk. Zeker in uitdagende tijden als deze. We ervaren allemaal meer stress dan “onder normale omstandigheden”. Daarom kan soms het meest productieve dat je kan doen zijn, om jezelf rust te gunnen. Om even geen prikkels uit de buitenwereld binnen te laten. Zelfs al is het maar voor een uurtje tijdens een beauty booster behandeling.
  • Jezelf verwennen moet kunnen! Gun jezelf van tijd tot tijd een verwen-moment pur sang. En geloof me, een gelaatsverzorging (door Ann of door één van onze andere schoonheidsspecialistes) is verwennerij ten top. 🙂
  • Snel diepe ontspanning vinden? In de minimalistisch ingerichte beauty cabine, met aangepaste zen-muziek, is de toon gezet. Een beauty treatment is ideaal als je wat vermoeid bent en je batterij wilt opladen.
  • Dagelijks zelf je huid verzorgen is één (zeer belangrijk) ding. Toch, heb ik gemerkt dat een professioneel uitgevoerde gelaatsverzorging in een schoonheidssalon je huid iets extra geeft. Ik voelde me nadien “mooi” en “glamoureus”. Het afterglow-effect hield zelfs nog enkele dagen aan…

Be well,

Marjolein

P.S.: Een beauty booster behandeling van 45 minuten bij Gervi Lounge Omgrimbie kan je boeken via deze link.

Je kan ook bellen (tijdens de openingsuren) naar 089 77 98 41 om een afspraak te maken.

Momenteel is het ook mogelijk om voor een relatief kleine meerprijs je behandeling uit te breiden met producten voor thuisgebruik.

> Nieuws zonnecenters

like