Nieuws zonnecenters

Tips & Tricks – Zelfbruiner

 • Een zelfbruiner smeer je niet even snel tussendoor. Daarvoor trek je je een halfuurtje terug in de badkamer. Licht aan (serieus, geen vlekvrije huid bij avondlicht) en telefoon uit.
   
 • Duik eerst onder de douche (of in bad) en scrub je huid. De dode huidcellen moeten verwijderd worden zodat de zelfbruiner beter kan inwerken. Besteed vooral aandacht aan ruwere zones zoals knieën en elle bogen.
   
 • Na het douchen hydrateer je je huid met een bodylotion. Je huid moet helemaal verzadigd zijn met de crème zodat de drogere plaatsen op je lijf de zelfbruiner niet méér absorberen dan andere. Door bodylotion te smeren, voorkom je dus vlekken. Wacht lang genoeg (10 minuten) tot de bodylotion in je huid is getrokken en er geen residu meer overblijft, voor je de zelfbruiner aanbrengt.
   
 • Vervolgens smeer je de zelfbruiner in alle richtingen over je hele lijf of over de plaatsen waar je bruiner wilt zijn. Als je heel bleek bent, neem dan geen zelfbruiner die een diep gebruinde huid belooft. Kies eerder voor een zelfbruiner die een natural bronzed of medium bronzed effect geeft, anders gaat het resultaat eerder onnatuurlijk zijn.
   
 • Nadat je je hele lijf hebt ingesmeerd, was je je handen met zeep. Om de overgang tussen je gebruinde lichaam en je handen te verzachten, breng je na het handen wassen een kleine hoeveelheid (een nootje) met een watje aan op de rug van je hand. Met het watje wrijf je de zelfbruiner zachtjes in over de bovenkant van je handen. Wrijf goed uit naar je polsen en je vingers toe en zorg dat er niet te veel product op je kneukels terechtkomt. Dop nu een nieuw watje in wat water, wring het goed uit en ga opnieuw héél lichtjes en oppervlakkig over de moeilijkste plekken van je hand (kneukels, zijkanten van je hand, overgang pols).
   
 • Wacht minstens een kwartiertje (als je kan een halfuurtje) om je aan te kleden of in bed te kruipen.

Bron: www.flair.be

> Nieuws zonnecenters

like