Nieuws zonnecenters

Waarom je in de zomer nooit ziek wordt

Zomerkleur

De zomer is voorbij, ons vitamine D-peil is aangevuld en onze huid heeft een mooie zomerkleur. Maar ben je weer aan het werk en komt de zon niet meer tevoorschijn dan is die mooie tint zo weer verdwenen. Nieuwe huidcellen vervangen immers de oude. Dat is voor je uiterlijk niet echt bevorderlijk, maar ook je gezondheid komt in het geding. Je vitamine D voorraad verdwijnt bij gebrek aan zonlicht als sneeuw voor de zon.

Onderhoud

Wil je zowel je zomerkleur als vitamine D niveau graag opbouwen en behouden in de herfst? Dat kan! Wil je beide opbouwen, dan wordt 2 keer per week zonnen geadviseerd. Onderhouden? Daarvoor kom je best één keer per week onder de zonnebank.

Voordelen

Dat onderhouden heeft nogal wat voordelen. Zo blijft iedereen vragen of je net terug bent van vakantie, zie je er gezonder uit dan die bleke collega’s die verlangen naar de zon en ben jij die vrolijke verschijning omdat jouw vitamine D niveau op peil is. Dat resulteert er in dat jij je nog net zo vrolijk en lekker voelt als tijdens de zomervakantie. Want zakt je vitamine D voorraad, dan daalt je weerstand, word je sneller ziek en heb je meer kans op pijntjes en kwaaltjes. Want ben jij in de zomer weleens ziek?

> Nieuws zonnecenters

like