Vaak gestelde vragen

Spraytanning – FAQ

Heb je een vraag in verband met spraytanning die je hier niet terugvindt? Laat het ons weten!

Wat kan ik doen om mijn huid optimaal voor te bereiden op de spraytan?

Vóór de spraytanningsessie scrub je de huid zachtjes en neem je een douche. Vooral de ellebogen en de knieën moet je goed scrubben. Smeer zeker geen bodylotion! Voor een optimale voorbereiding kan je de Color Buffer Exfoliator van California Tan gebruiken als scrub. Vraag er naar bij je zonneconsulente.

Hoelang moet ik wachten vooraleer ik me mag douchen na de spraytan?

Na de spraytan wacht je best een nacht vooraleer je je opnieuw doucht. Zo kan de sprayvloeistof optimaal inwerken op je huidoppervlak.

Hoelang duurt een spraytansessie?

Een spraytansessie duurt 20 tot max. 30 minuten.

Hoeveel kost een spraytan?

Een spraytanningsessie kost 35€.

Ik heb binnenkort een feestje. Wanneer plan ik best de spraytansessie?

Heb je een belangrijk feestje of speciale gebeurtenis in het vooruitzicht (huwelijk, verjaardag, enz) en heb je nog nooit een spraytanning gehad? Dan plan je best een spraytanning als test op voorhand. Zo kan je het effect al eens ervaren op je huid vooraleer die grote dag is aangebroken. Ook kan je evalueren of de kleur van de sprayvloeistof naar wens is, hoe je gelaat en benen reageren op de spraytan, enz. Is die grote dag dan bijna aangebroken, dan plan je de spraytansessie best één of twee dagen op voorhand. Zo kan de sprayvloeistof optimaal inwerken, kan je je de volgende dag douchen en is je kleuring maximaal als het feestje start. Daarom is het ook niet aan te raden de spraytansessie te plannen op de dag van je speciale gebeurtenis. De kleuring komt dan pas ten volle tot zijn recht de dag erna.

Wanneer is het effect van de spraytanning op mijn huid maximaal?

Wanneer je het zonnecenter verlaat na je spraytanningsessie, zal je merken dat het kleurverschil met voor de spraytanning niet groot is. De sprayvloeistof heeft wat tijd nodig om in te werken op je huidoppervlak. Om precies te zijn, is de verkleuring van je huid pas op zijn best na een nachtje slapen. Als je je ’s morgens gedoucht hebt en je afdroogt, zal je het volledige effect van de spraytanningsessie kunnen bewonderen.

Hoelang blijft een spraytan zichtbaar?

De dag na de spraytanningsessie is de bruine kleur van je huid optimaal omdat de sprayvloeistof een nachtje heeft kunnen inwerken op je huidoppervlak. Vervolgens zal je 5 tot 10 dagen kunnen genieten van een stralend bruine huid. Heel geleidelijk aan zal de kleuring verdwijnen als je je doucht, sport, gaat zwemmen, enz. Je huid vernieuwt zich en zo verdwijnt ook de spraytanning.

Wordt mijn volledige lichaam gesprayd?

Ja, standaard wordt je volledige lichaam gesprayd. Onze zonneconsulente sprayt je manueel met een spray-pistool. Hierdoor kan de spraytanning volledig afgestemd worden op jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld vooral kleur op je benen en armen? Vraag dit gerust aan de zonneconsulente. Ook een spraytan van het gelaat en décolleté zijn mogelijk op aanvraag, wanneer je bijvoorbeeld deze lichaamsdelen niet mag bruinen onder de zonnebank.

Geeft een spraytan af op mijn kleding?

Neen, je kan zorgeloos genieten van een spraytan in een witte broek of kleedje. Enkel de dag van de spraytan draag je best geen witte, strakzittende kleding. Vooral in de warme zomermaanden kan schuring of zweten er voor zorgen dat je bruine kleurtje wat afgeeft op je kleding. Dit is echter uitzonderlijk. Nadat die eerste dag gepasseerd is en je gedoucht hebt, kan je zonder problemen je favoriete witte kleding weer dragen.

Hoe kan ik mijn mooie, bruine kleurtje zo lang mogelijk behouden?

Om zo lang mogelijk van je spraytanning te genieten, moet je ervoor zorgen dat je huid altijd goed gehydrateerd is en zeker niet uitdroogt. Gebruik hiervoor dagelijks na het douchen de Color Maximizer van California Tan. Vraag je zonneconsulente voor meer uitleg.